Coronamaatregelen bij uitvaarten

Geen toegangsbewijs of speciale controle

Voor het bijwonen van een uitvaart hebt u geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook is er geen QR-toegangsbewijs vereist, dit in tegenstelling tot de reguliere horeca en de cultuursector. U bent dus gewoon welkom. Ook condoleances in de avonduren zijn mogelijk. Wel moet u een mondkapje dragen en de basisregels blijven van kracht:

  • Handen wassen en ontsmetten
  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Bij klachten testen en thuisblijven

Geef elkaar de ruimte

Ons dringende advies is de anderhalve meter strikt na te leven. Dit staat op gespannen voet met de wens van velen om juist bij een uitvaart elkaar te omhelzen of anderszins innig te begroeten. Maar we raden dat af, omdat we graag een omgeving creƫren waar iedereen zich veilig voelt.

Sommige uitvaartlocaties kiezen er voor voorlopig nog niet het maximaal aantal bezoekers toe te laten. Vraag aan de uitvaartbegeleider hoeveel mensen er welkom zijn op de locatie die u graag wilt bezoeken.

(update 29 november 2021)