Amarantha Uitvaartzorg en het coronavirus

Ook Amarantha Uitvaartzorg heeft steeds maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen zijn gebaseerd op de adviezen van het RIVM en de landelijke branchevereniging van uitvaartondernemers (BGNU).

In alle gevallen: nog steeds uiterste zorgvuldigheid

We gaan nog steeds uiterst zorgvuldig te werk omwille van de veiligheid van u en onze eigen medewerkers. Zo dragen de uitvaartverzorgers standaard beschermende kleding (schort, handschoenen en mondkapje) bij het verlenen van de laatste zorg, ook als er geen sprake is van een coronabesmetting. Is dit wel het geval, dan komt daar nog een veiligheidsbril bij. Meehelpen bij het verlenen van de laatste zorg is in de meeste gevallen (na overleg) wel mogelijk. Thuis opbaren is geen enkel probleem, evenals opbaren in een uitvaartcentrum of een familiekamer.

Onze uitvaartbegeleiders komen bij voorkeur bij u thuis om alle zaken rond de uitvaart te bespreken. We nemen vanzelfsprekend de geldende voorzorgsmaatregelen in acht. We geven geen handen, houden (1,5 meter) afstand en dragen een mondkapje. Bij coronagerelateerde klachten, zoals hoesten, niesen, verkoudheid en koorts bij de familie zoeken we naar andere manieren om contact te onderhouden.

Condoleance en uitvaart

Wat de condoleance en uitvaartplechtigheid betreft volgen we de lijn van het RIVM. Het maximum aantal personen is 30 personen (exclusief medewerkers). Handen geven en ander fysiek contact is er niet bij. In plaats daarvan draagt iedereen een mondkapje en wordt 1,5 meter afstand bewaard. We zetten aanvullend extra in op handhygiƫne, met desinfecterende gel (op alcoholbasis) en tissues. Mensen die kampen met neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts dienen thuis te blijven.

Omdat niet alle uitvaartcentra en andere uitvaartlocaties 30 mensen op 1,5 meter kunnen ontvangen, kijken de uitvaartbegeleiders met u mee welke locaties geschikt zijn voor het aantal mensen dat u graag wil uitnodigen.

Het is in alle uitvaartcentra mogelijk koffie en thee te serveren volgens strikte aanwijzingen en routes. Gasten wordt gevraagd naam en telefoonnummer te noteren. Dit wordt zo nodig gebruikt bij contactonderzoek. Meerijden met de rouwauto door familie is mogelijk, met gebruik van een mondkapje.

Elke uitvaart is maatwerk, ook in coronatijd

We denken mee over nieuwe rituelen en alternatieven om elkaar te steunen en sterkte te wensen. Denk aan de condoleancegroet waarbij de hand op het hart wordt gelegd. Voor de schriftelijke condoleance kunt u bijvoorbeeld losse kaarten gebruiken. Die kunnen worden meegestuurd met de rouwbrief.

Gelukkig zijn er volop technische mogelijkheden om de uitvaartplechtigheid op afstand bij te wonen, zoals een livestream met beeldverbinding. Verder is een beeldverslag in foto of film een optie. Ondanks de beperkingen streven we ernaar de uitvaart mogelijk te maken zoals u die graag wilt. Ons uitgangspunt is en blijft maatwerk.

Heeft u vragen over hoe we met het coronavirus omgaan?

Heeft u vragen over overlijden, opbaren, de uitvaart en het coronavirus? Bel 0183 – 563 948, stuur een mail naar info@amaranthauitvaartzorg.nl of vul ons contactformulier in.

Deze update is geplaatst op 3 november 2020. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zorgen regelmatig voor een update.