Amarantha Uitvaartzorg en het coronavirus

Ook Amarantha Uitvaartzorg heeft steeds die maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen zijn gebaseerd op de adviezen van het RIVM en de landelijke branchevereniging van uitvaartondernemers (BGNU).

In alle gevallen: nog steeds uiterste zorgvuldigheid

Hoewel er sinds 1 juli verdergaande versoepelingen zijn, gaan we nog steeds uiterst zorgvuldig te werk omwille van de veiligheid van u en onze eigen medewerkers. Zo dragen de uitvaartverzorgers standaard beschermende kleding (schort en handschoenen) bij het verlenen van de laatste zorg, ook als er geen sprake is van een coronabesmetting. Is dit wel het geval, dan komen daar nog een mondkapje en veiligheidsbril bij. Meehelpen bij het verlenen van de laatste zorg is in de meeste gevallen (na overleg) weer mogelijk. Thuis opbaren is geen enkel probleem, evenals opbaren in een uitvaartcentrum of een familiekamer.

Onze uitvaartbegeleiders komen bij voorkeur bij u thuis om alle zaken rond de uitvaart te bespreken. We nemen vanzelfsprekend de geldende voorzorgsmaatregelen in acht. We geven geen handen en houden (1,5 meter) afstand. Bij coronagerelateerde klachten, zoals hoesten, niesen, verkoudheid en koorts bij de familie zoeken we naar andere manieren om contact te onderhouden.

Condoleance en uitvaart

Wat de condoleance en uitvaartplechtigheid betreft volgen we de lijn van het RIVM. Het maximum aantal personen is verhoogd naar 100 personen (exclusief medewerkers). Handen geven en ander fysiek contact is er niet bij. In plaats daarvan bewaren we minimaal 1,5 meter afstand. We zetten aanvullend extra in op handhygiƫne, met desinfecterende gel (op alcoholbasis) en tissues. Mensen die kampen met neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts dienen uit voorzorg thuis te blijven.

Omdat niet alle uitvaartcentra en andere uitvaartlocaties 100 mensen op 1,5 meter kunnen ontvangen, kijken de uitvaartbegeleiders met u mee welke locaties geschikt zijn voor het aantal mensen dat u graag wil uitnodigen. Bij buitenlocaties zijn 250 gasten toegestaan.

Vanaf 1 juli is het in alle uitvaartcentra weer mogelijk om koffie en thee te serveren volgens strikte aanwijzingen en routes. Meerijden met de rouwauto door familie is weer mogelijk, met gebruik van een mondkapje.

Elke uitvaart is maatwerk, ook in coronatijd

We denken mee over nieuwe rituelen en alternatieven om elkaar te steunen en sterkte te wensen. Denk aan de condoleancegroet waarbij de hand op het hart wordt gelegd. Voor de schriftelijke condoleance kunt u bijvoorbeeld losse kaarten gebruiken. Die kunnen worden meegestuurd met de rouwbrief.

Gelukkig zijn er volop technische mogelijkheden om de uitvaartplechtigheid op afstand bij te wonen, zoals een livestream met beeldverbinding. Verder is een beeldverslag in foto of film een optie. Op de pagina Tarieven leest u wat de coronamaatregelen voor gevolgen hebben voor de kosten.

Ondanks de beperkingen streven we ernaar de uitvaart mogelijk te maken zoals u die graag wilt. Ons uitgangspunt is en blijft maatwerk.

Heeft u vragen over hoe we met het coronavirus omgaan?

Heeft u vragen over overlijden, opbaren, de uitvaart en het coronavirus? Bel 0183 – 563 948, stuur een mail naar info@amaranthauitvaartzorg.nl of vul ons contactformulier in.

Deze update is geplaatst op 1 juli 2020. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zorgen regelmatig voor een update.