De mensen van Amarantha staan voor u klaar

De mensen van Amarantha Uitvaartzorg bieden u praktische ondersteuning en begeleiding bij uitvaarten. Ze verstaan hun vak en helpen u stapsgewijs keuzes te maken die passen bij uw wensen. Als u zelf actief wilt bijdragen aan het vormgeven van de uitvaart is daar alle ruimte voor.

Een persoonlijke benadering

Amarantha Uitvaartzorg is een kleinschalige uitvaartonderneming, die garant staat voor een persoonlijke benadering. U hebt te maken met één uitvaartbegeleider, die tot en met de uitvaart uw vaste aanspreekpunt is. Vaste uitvaartbegeleiders zijn Laurette van Geene-Grasmeijer en Petra van de Minkelis-Klop, die tevens eigenaar is. Er is een netwerk van uitvaartbegeleiders en assistenten uit de regio die hen bijstaan als dat nodig is.

Amarantha Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten in de regio’s Gorinchem/Oost-Alblasserwaard en Hilversum/Gooi en Eemland, maar ook buiten ons vaste werkgebied zijn we u graag van dienst. Amarantha Uitvaartzorg werkt onafhankelijk. Dankzij de samenwerking met collega-uitvaartondernemers kunt u in uw eigen woonplaats rekenen op een compleet verzorgde uitvaart.

Over de naam Amarantha

Amarantha is afgeleid van het Griekse woord amarantos. Dit betekent onverwelkbare, eeuwige schoonheid of bloem. In het Griekse Nieuwe Testament komt dit woord ook voor in de betekenis van krans der heerlijkheid (1 Petrus 5:4). Het beeldmerk in het logo verwijst naar de palmtak, die in de christelijke traditie symbool staat voor de overwinning op de dood.

‘De dagen in de aanloop naar een uitvaart en de dag van de uitvaart zelf zijn een belangrijk onderdeel van het rouwproces. In deze dagen wordt de herinnering gevormd die waardevol en nodig is voor een goede rouwverwerking. Hoe mooi is het als het afscheid recht doet aan wie de overledene in zijn of haar leven is geweest.’