De uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen

Amarantha Uitvaartzorg rekent voor al het regelwerk rondom het overlijden en de uitvaart een vast aannametarief. Dit omvat de complete begeleiding, vanaf het moment dat u een overlijden meldt tot het nagesprek een aantal weken na de uitvaart. Klik hier voor een overzicht van de werkzaamheden die onder het aannametarief vallen.

Materialen en aanvullende diensten van andere toeleveranciers worden apart in rekening gebracht. U moet hierbij onder andere denken aan de kosten van een kist, het huren van een koeling, het vervoer en de huur van een ruimte voor de condoleance.

Op basis van uw wensen stellen we een overzichtelijke kostenbegroting op. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw budget. De uiteindelijke kosten van een uitvaart worden bepaald door uw specifieke wensen. Zo is een kist van massief eikenhout duurder dan een eenvoudige kist met fineer. Ook maakt het uit of u 30 of 150 mensen uitnodigt voor de plechtigheid.

‘Onze moeder heeft bijna een koninklijke begrafenis gehad. Dank jullie wel voor de aandacht, de beleving en alles eromheen.’ – Uit een review

Onze ervaring is dat een gemiddelde uitvaart ca. € 5.500 à € 8.000 kost. Dit is exclusief de kosten van begraven of cremeren. Die brengt de gemeente rechtstreeks bij u in rekening. Verder moet u rekening houden met de kosten van een grafmonument of urn.

Door de beperkingen van de coronacrisis kan een uitvaart goedkoper uitvallen. Het is op dit moment bijvoorbeeld niet mogelijk een grootschalige afscheidsbijeenkomst of condoleance te houden. Daarmee bespaart u aanzienlijk op de kosten van de catering. Tenzij u natuurlijk besluit op een later tijdstip alsnog een herdenkingsbijeenkomst te houden. Aan de andere kant heeft u mogelijk te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor het regelen van een livestream.

Uw uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Op basis van een verzekering in natura ontvangt u in principe een vooraf vastgesteld pakket diensten. Bij een kapitaalverzekering krijgt u een bedrag dat u vrij kunt besteden.

Vaak vermeldt de polis de contactgegevens van een specifieke uitvaartonderneming. Maar u bent vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die u wilt. Ongeacht hoe en bij wie u verzekerd bent. U kunt de uitkering van uw uitvaartverzekering dus gewoon bij Amarantha Uitvaartzorg besteden. Lees wel de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door. In overleg met u regelen wij de uitkering met de verzekeraar(s).

Als u meer informatie wilt over het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u het best contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Wij verwijzen u graag door naar Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen.