De uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen

Amarantha Uitvaartzorg rekent voor al het regelwerk rondom het overlijden en de uitvaart een vast aannametarief. Dit omvat de complete begeleiding, vanaf het moment dat u een overlijden meldt tot het nagesprek een aantal weken na de uitvaart. Klik hier voor een overzicht van de werkzaamheden die onder het aannametarief vallen.

Materialen en aanvullende diensten van andere toeleveranciers worden apart in rekening gebracht. Zoals het verlenen de laatste zorg, de kist, het vervoer en de condoleance.

Op basis van uw wensen stellen we een overzichtelijke kostenbegroting op. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw budget. De uiteindelijke kosten van een uitvaart worden bepaald door uw specifieke wensen. Zo is een kist van massief eikenhout duurder dan een eenvoudige kist met fineer. Ook maakt het uit of u 30 of 150 mensen uitnodigt voor de afscheidsplechtigheid.

Onze moeder heeft bijna een koninklijke begrafenis gehad. Dank jullie wel voor de aandacht, de beleving en alles eromheen.’ – Uit een review

Onze ervaring is dat een gemiddelde uitvaart ca. € 5.500 à € 8.000 kost. Dit is exclusief de kosten van begraven, grafrechten en grafonderhoud of cremeren. Verder moet u rekening houden met de kosten van een grafmonument of urn.

Vrije keuze, ook met een uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Op basis van een verzekering in natura ontvangt u een vooraf vastgesteld pakket met diensten. Bij een kapitaalverzekering krijgt u een bedrag dat u vrij kunt besteden.

Vaak vermeldt de polis de contactgegevens van een specifieke uitvaartonderneming. Maar u bent vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die u wilt. Ongeacht hoe en bij wie u verzekerd bent. U kunt de uitkering van uw uitvaartverzekering dus gewoon bij Amarantha Uitvaartzorg besteden. Lees wel de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door. In overleg met u regelen wij de uitkering met de verzekeraar(s).

Verder lezen, meer weten?