De kosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen

Amarantha Uitvaartzorg rekent voor al het regelwerk rondom het overlijden en de uitvaart een basistarief. Dit omvat de complete begeleiding, vanaf het moment dat u een overlijden meldt tot het nagesprek een aantal weken na de uitvaart.

De uiteindelijke kosten van een uitvaart worden bepaald door uw eigen specifieke wensen. Zo is een kist van massief eikenhout duurder dan een eenvoudige kist met fineer. Ook maakt het uit of u 30 of 150 mensen uitnodigt voor de plechtigheid.

We houden de kosten overzichtelijk. Op basis van uw wensen stellen we een kostenbegroting op, zodat u weet waar u aan toe bent en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De kostenbegroting hebben we meestal ruim op tijd papier. Onze ervaring is dat een gemiddelde uitvaart ca. € 5.500 à € 8.000 kost. Dit is exclusief de kosten van begraven of cremeren, die de gemeente rechtstreeks bij u in rekening brengt. Ook moet u daarnaast rekening houden met de kosten van een grafmonument of urn.

Uw uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Een verzekering in natura levert in principe een vooraf vastgesteld pakket diensten. Bij een kapitaalverzekering ontvangt u een bedrag dat u naar vrije keuze kunt besteden.

Vaak vermeldt de polis de contactgegevens van een specifieke uitvaartonderneming, maar u bent vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die u wilt. Ongeacht hoe en bij wie u verzekerd bent. U kunt de uitkering van uw uitvaartverzekering dus ook bij Amarantha Uitvaartzorg besteden. Lees wel de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door. In overleg met u regelen wij de uitkering met de verzekeraar(s).