De uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen

Amarantha Uitvaartzorg rekent voor al het regelwerk rondom het overlijden en de uitvaart een vast aannametarief. Dit omvat de complete begeleiding, vanaf het moment dat u een overlijden meldt tot het nagesprek een aantal weken na de uitvaart. Klik hier voor een overzicht van de werkzaamheden die onder het aannametarief vallen.

Materialen en aanvullende diensten van andere toeleveranciers worden apart in rekening gebracht. Zoals het verlenen van de laatste zorg, de kist, het vervoer en de zaalhuur en de catering voor de condoleance.

Op basis van uw wensen stellen we, ruimschoots voor de uitvaart, een overzichtelijke kostenbegroting op. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw budget. De uiteindelijke kosten van een uitvaart worden bepaald door uw specifieke wensen. Zo is een kist van massief eikenhout duurder dan een eenvoudige kist met fineer.

Ook maakt het uit hoeveel mensen u uitnodigt voor de afscheidsplechtigheid. Het spreekt voor zich dat u in coronatijd tot andere keuzes komt, wat tot een ander kostenplaatje leidt.

Onze moeder heeft bijna een koninklijke begrafenis gehad. Dank jullie wel voor de aandacht, de beleving en alles eromheen.’ – Uit een review

Altijd vrije keuze, ook met een uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Op basis van een verzekering in natura ontvangt u een vooraf vastgesteld pakket met diensten. Bij een kapitaalverzekering krijgt u een bedrag dat u vrij kunt besteden.

Vaak vermeldt de polis de contactgegevens van een specifieke uitvaartonderneming. Maar in alle gevallen bent u vrij de uitvaartonderneming te kiezen die u wilt. Ongeacht hoe en bij wie u verzekerd bent. U kunt de uitkering van uw uitvaartverzekering dus gewoon bij Amarantha Uitvaartzorg besteden. Lees wel de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door. In overleg met u regelen wij de uitkering met de verzekeraar(s). Dat scheelt u een hoop papier- en regelwerk waar u op dat moment niet op zit te wachten.

Verder lezen, meer weten?

  • Lees ook onze blog: Hoe flexibel ben je met een uitvaartverzekering?
  • Als u meer informatie wilt over het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u het best contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Wij verwijzen u graag door naar Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen.
  • Voor meer informatie of een vrijblijvende kostenopgave kunt u ons bellen of een gerichte vraag stellen via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.