Prijsvraag: begraafplaatsen in de gemeente Molenlanden

De gemeente Molenlanden telt tientallen begraafplaatsen met elk een eigen historie en karakter. We hebben er elf uitgezocht. Weet jij welke foto in welk dorp is gemaakt? Doe mee en win een VVV-bon van 50 euro.

Elk grafmonument vertelt zijn eigen verhaal

Op sommige begraafplaatsen vind je historische grafmonumenten uit de negentiende eeuw of oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Sommige begraafplaatsen vallen op door hun fraaie smeedijzeren hek of mooie aula. Er zijn grote verschillen qua ligging en omvang.

Het meest bepalend zijn natuurlijk de mensen die er begraven liggen en die voortleven in herinneringen, ook al zijn hun ingegraveerde namen op de grafmonumenten onleesbaar geworden. Als je er de tijd voor neemt, valt er veel te zien en te lezen. Elk grafmonument vertelt zijn eigen verhaal. Met sobere en soms ontroerende teksten. Of allerlei voorwerpen die door de nabestaanden bij het graf zijn neergelegd.

Begraafplaatsen in Molenlanden

Deze enorme variëteit vormde de inspiratie voor onze fotoprijsvraag. Van begraafplaatsen in de volgende dorpen in de gemeente Molenlanden zijn foto’s gemaakt: Bleskensgraaf, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Goudriaan, Hoornaar, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Noordeloos, Ottoland, Oud-Alblas en Schelluinen. Welke foto is in welk dorp gemaakt?

Prijsvraag begraafplaatsen in de gemeente Molenlanden

Een VVV-bon voor jouw inzending?

Stuur uiterlijk 15 februari a.s. jouw oplossing in. Dat kan per e-mail naar info@amaranthauitvaartzorg.nl of per post naar Dam 15, 4241 BL Arkel. Je kunt ook het contactformulier op onze website gebruiken.

Onder de goede inzendingen verloten we drie VVV-bonnen van 50 euro!

(Geplaatst op 27 januari 2020)

Uitslag prijsvraag

Inmiddels is de uitslag bekend. Klik hier.